Svečano otvorenje nove zgrade Objedinjenog hitnog bolničkog prijama i dnevnih bolnica i jednodnevnih kirurgija

Ohbp Otv 11

Danas je svečano otvoren Objedinjeni hitni bolnički prijam i dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije Kliničkog bolničkog centra Osijek, a otvorio ga je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković. Uz predsjednika Vlade RH, ovom značajnom danu za KBC Osijek nazočili su i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić, ministar zdravstva Vili Beroš, rektor Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku Vlado Guberac, zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić, gradonačelnik grada Osijeka Ivan Radić te brojni uvaženi uzvanici i gosti.

Novi, suvremeni prostor opremljen je modernom, sofisticiranom opremom te se prostire na više od 8000 m² unutar kojih je smješten Objedinjeni hitni bolnički prijam, 21 ambulanta dnevnih bolnica i jednodnevnih kirurgija, hitna laboratorijska dijagnostika, radiološka dijagnostika i tri operacijske sale za jednodnevnu kirurgiju. Vrijednost projekta iznosi 22,5 milijuna eura, a sredstva su osigurana iz Europskog fonda za regionalni razvoj, državnog proračuna te manji dio iz vlastitih sredstava.

Unatoč izazovima i suočavanjem s globalnim rastom cijena, zahvaljujući koordinaciji i sinergiji svih dionika, ostvaren je cilj koji je pridonio društvenoj vrijednosti osiguranja poboljšanja pružanja zdravstvene zaštite.

Ovom prilikom ravnatelj doc. dr. sc. Željko Zubčić zahvalio je Vladi Republike Hrvatske, Osječko-baranjskoj županiji i Gradu Osijeku na iskazanoj pomoći i svim poduzetim aktivnostima koje su doprinijele ostvarenju ovog projekta.

Ulaganjem u napredak, gradimo bolje društvo za sve nas. Drago nam je što će generacije liječnika, medicinskih sestara i tehničara te ostalo zdravstveno i nezdravstveno osoblje raditi u kvalitetnijim uvjetima i učinkovitijem sustavu. Svaki uspjeh je potvrda kvalitetnog i predanog rada, a unaprjeđivanje cijelog sustava je uvjet bez kojeg je nezamisliv rad u modernom zdravstvu. Dostupnost, kvaliteta i učinkovitost zdravstvene zaštite osnovne su vrijednosti suvremenog zdravstvenog sustava te su u središtu promišljanja o budućim koracima razvoja naše ustanove.