Svečano puštanje u rad novog digitalnog uređaja za klasičnu radiografiju

Slika2

Pomoćnik ministra zdravstva izv. prof. prim. dr. sc. Vili Beroš, dr. med. danas je u Kliničkom bolničkom centru Osijek svečano obilježio početak rada novog digitalnog uređaja najviše klase za klasičnu radiografiju „DigitalDiagnost VM“ tvrtke Philips, koji omogućuje brže i jednostavnije radiografsko snimanje pacijenata.
Izvedba uređaja s dva detektora, stolom ovješenim na jednoj strani i posebno prilagođenom rukom nosača detektora posebnost je takvog uređaja koji omogućuje oslikavanje pacijenata bez repozicioniranja i jedna je od važnijih posebnosti neophodnih u hitnoj službi.

Ravnatelj doc. dr. sc. Željko Zubčić istaknuo je kako će se ovim uređajem povećati brzina oslikavanja pacijenata i skratiti vrijeme čekanja na radiografsku uslugu što je od iznimnog značenja upravo u jedinici OHBP-a. Osim tehničkih karakteristika i bogate programske podrške za podizanje kvalitete snimaka, u cijenu uređaja uključen je i najmoderniji software za kontrolu doze zračenja, te je po tome jedinstven u Republici Hrvatskoj i jugoistoku Europe.