Svečano uručenje donacije za kupnju modernog endoskopskog stupa

KBC HEP

Predstavnici tvrtke HEP svečano su uručili donaciju Kliničkom bolničkom centru Osijek vrijednu 351.848,58 kuna kojom će se osigurati kupnja modernog endoskopskog uređaja, a koji je namijenjen laparoskopskim operacijama akutnoga crvuljka, žučnih kamenaca i tumora debelog crijeva.

Ravnatelj KBC-a Osijek, doc. dr. sc. Željko Zubčić, dr. med. zahvalio je HEP-u na značajnoj donaciji i istaknuo kako je naša kirurgija vodeća u laparoskopskoj kirurgiji u Hrvatskoj te će i dalje ostati centar izvrsnosti i pružati edukaciju i drugim kirurzima diljem države.

Član uprave HEP-a, gospodin Tomislav Šambić rekao je kako HEP tradicionalno donira u javne ustanove, sport, kulturu i obrazovanje. Radi se o donaciji usmjerenoj dječjoj i abdominalnoj kirurgiji kako bismo pomogli pacijentima koji gravitiraju u KBC Osijek. Razlog je taj što nas naši dragi kupci prate u poslovanju i mi, na ovakve načine, moramo vraćati dio prihoda zajednici.

Predstojnik Klinike za kirurgiju, doc. dr. sc. Grgur Dulić napomenuo je kako je osječka kirurgija jedna od najboljih i vodeća po broju godišnjih operacija u Hrvatskoj i doktori, uz kirurške tehnike, moraju pratiti modernu tehnologiju, a ovaj trodimenzionalni uređaj samim time omogućit će i pacijentima i nama još oštriju i bolju sliku.

Svečanom uručenju nazočili su i zamjenik župana Petar Lagator te gradonačelnik Ivan Vrkić, koji su također zahvalili HEP-u te poručili kako je ovo lijep dan za KBC Osijek i njegove pacijente.