“Tjedan sjećanja na Vukovar – ’91 protiv agresije, ’16 protiv zaborava”

VodotoranjWeb

Povodom obilježavanja 25. godišnjice stradanja Vukovara, Hrvatska liječnička komora (HLK) pokrenula je projekt „Tjedan sjećanja na Vukovar – ’91 protiv agresije, ’16 protiv zaborava“ koji obuhvaća niz aktivnosti u koje su uključeni svi liječnici u Republici Hrvatskoj. U sklopu projekta, koji traje od ponedjeljka 14. do petka 18. studenoga, isticanjem prigodnog bedža „’91. Vukovar  ’16.“ na radnoj odjeći, liječnici diljem Hrvatske na simboličan će način izraziti zahvalnost i pijetet prema svim žrtvama i sudionicima obrane Vukovara.
Na dan pada Vukovara, 18. studenog, Komora je, o vlastitom trošku, omogućila svim hrvatskim liječnicima i studentima Medicinskog fakulteta u Zagrebu sudjelovanje u  vukovarskoj Koloni sjećanja. Tako će se u Koloni sjećanja naći preko petsto liječnika i oko stotinu studenata. Povjerenstvo Osječko – baranjske županije Hrvatske liječničke komore, poziva sve liječnike, djelatnike KBC Osijek da se pridruže inicijativi obilježavanja 25. godišnjice stradanja Vukovara isticanjem bedža na radnoj odjeći (koji su prethodno dobili sa Liječničkim novinama na kućnu adresu) te da se prethodno prijavljeni liječnici pridruže u Kolonu sjećanja dana 18.11.2016.

Polazak za Kolonu sjećanja je ispred dvorane Gradski vrt 18.11.2016. u 07.30. organiziranim autobusnim prijevozom od strane Hrvatske liječničke komore.

Program
Pozivnica