U Kliničkom bolničkom centru Osijek započeo projekt „Prva bebina torba“

26232401 198746597370869 4411335536361335773 O

Ruku punih darova, ali i s dobrim vijestima, jučer su Kliniku za ginekologiju osječkog posjetili župan Ivan Anušić i Darko Bajto, direktor Ljekarni Osječko-baranjske županije. Naime, zajednički projekt “Prva bebina torba” jučer je dobio prvu vlasnicu, a riječ je o projektu u kojem će svaka majka i njezino novorođenče, rođeno u KBC-u Osijek, ili u Općoj bolnici Našice, dobiti na dar torbu sa sadržajem u vrijednosti od približno 400 kuna.

U torbi je sve što je potrebno majci i djetetu u prvim danima života, a svaka majka koja rodi dobit će vaučer s kojim će se javiti u neku od ljekarni Osječko-baranjske županije te podići svoju torbu. Osim toga, ondje će ostaviti i svoje podatke, pa će ljekarna na taj način postati partner svakom rođenom djetetu.

A da bi rodiljama bili ugodniji dani pred porod i boravak nakon poroda, potrebno je bilo urediti i četvrti kat Klinike za ginekologiju gdje su obnovljeni podovi, boksovi s djecom, postavljeni rolo zastori. Uređenje čeka i treći kat, točnije već u siječnju, podovi nisu obnavljali otkako je zgrada sagrađena davne 1983. godine.

U razgovoru s ravnateljem nastavit ćemo uređenje sanitarnih čvorova i zamjene kreveta, a u bolnici ćemo zajedno raditi na poboljšanju uvjeta ne samo ovog, nego svakog odjela gdje je nužna obnova i modernizacija – poručio je Anušić, dodajući da se nada da će se natalitet u 2018. godini povećati u odnosu na godinu koja je na izmaku.

Zaključno s 28. prosinca, u KBC-u Osijek rođeno je 1953 djece, a prošle godine bilo ih je 2004.