Započela aplikacija Botoxa na Klinici za pedijatriju

Image8

Dana 09.06.2017. godine započela je rutinska primjena botulinum toksina A (Botox) kod djece s cerebralnom paralizom na Klinici za pedijatriju KBC-a Osijek. U našoj regiji do sada pacijenti s cerebralnom paralizom ovakvu vrstu liječenja nisu mogli dobiti te su radi takve vrste liječenja bili upućivani u Split ili Rijeku gdje se to jedino radi u Hrvatskoj.

Redovitom i pravovremenom primjenom botulinum toksina A omogućuje se pravilan rast i razvoj spastičnog mišića, smanjuje se potreba za operativnim liječenjem i poboljšava se učinak fizikalne terapije. Riječ je o vrlo sigurnoj, provjerenoj i bezbolnoj primjeni botulinum toksina A bez opisanih komplikacija i nuspojava, a koja značajno skraćuje boravak djeteta po različitim zdravstvenim ustanovama.

Aplikacija je provedena u suradnji s kolegama iz KBC-a Rijeka, doktorom fizijatrom Darkom Kraguljac i mag. fizioterapije Jasminom Porobić Kosanović. Multidisciplinaran tim KBC-a Osijek je obuhvaćao neuropedijatre Klinike za pedijatriju, anesteziologije, fizijatre, fizioterapeute i medicinske tehničare.