Zavod za urologiju – novoopremljeni prostori i novi uređaj za urodinamiku

Urodinamika16

Zahvaljujući donaciji Đakovačko-osječke biskupije,  Zavod za urologiju nabavio je najmoderniji uređaj za urodinamiku te je zahvaljujući donacijama tvrtke Trust d.o.o. i Zrcalo d.o.o. u potpunosti opremljena odjelna ambulanta.

Također, u cilju poboljšanja kvalitete zdravstvene njege operiranih bolesnika te trajnog praćenja njihovog zdravstvenog stanja nakon operacijskog zahvata, Klinički bolnički centar Osijek oformio je i opremio novi prostor intenzivne njege s pet bolesničkih kreveta. U prostoru intenzivne njege postavljeni su aparati i sva tehnička oprema nužna za monitoring operiranih bolesnika. Proširenjem prostora i kapaciteta osigurali smo i bolje uvjete rada medicinskog osoblja koji skrbe za sve bolesnike kojima je potreban intenzivni nadzor.

Tom prigodom, mons. Đuro Hranić obišao je i blagoslovio novouređene prostore Zavoda za urologiju.

Kupovinom uređaja za urodinamiku unaprijedit će se dijagnostika bolesnika s neurourološkim tegobama. Zbog dotrajalosti prethodnog uređaja, ovi zahvati se nisu mogli obavljati nigdje u Slavoniji te su bolesnici iz naših 5 slavonskih županija bili prisiljeni pomoć tražiti u Zagrebu. Naši liječnici subspecijalisti su prošli posebnu edukaciju te su spremni nastaviti s radom i unaprjeđivanjem dijagnostike i razvijanjem operativnih tehnika u ovom području.

Ovim putem zahvaljujemo svim donatorima na uspješnoj suradnji i ukazanom povjerenju. Drago nam je što možemo računati na Vašu pomoć i podršku jer ovakvi projekti su u interesu svih naših građana. Poboljšanje kvalitete života, podizanje zdravstvenog standarda i kvalitete liječenja te briga o pacijentima moraju biti prioritet svakog zdravog i prosperitetnog društva, a to upravo pokazuje Vaša humana gesta.