Završna konferencija projekta „Unapređenje objedinjenog hitnog bolničkog prijema u sklopu KBC-a Osijek“ i „Izgradnja i opremanje dnevnih bolnica i dnevnih kirurgija u sklopu KBC-a Osijek“.

DS  2537 1024x683 1

Dana 4. prosinca 2023. godine u prostorijama novoizgrađene zgrade Objedinjenog hitnog bolničkog prijama i dnevnih bolnica i jednodnevnih kirurgija Kliničkog bolničkog centra Osijek s početkom u 10:00 sati održana je završna konferencija projekta „Unapređenje objedinjenog hitnog bolničkog prijema u sklopu KBC-a Osijek“ i „Izgradnja i opremanje dnevnih bolnica i dnevnih kirurgija u sklopu KBC-a Osijek“.

Završnoj konferenciji nazočio je i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković. Uz predsjednika Vlade Republike Hrvatske nazočili su i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić, ministar zdravstva Vili Beroš, rektor Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku Vlado Guberac, zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić, gradonačelnik grada Osijeka Ivan Radić te brojni uvaženi uzvanici i gosti.

Novi, suvremeni prostor opremljen je modernom, sofisticiranom opremom te se prostire na više od 8000 m² unutar kojih je smješten Objedinjeni hitni bolnički prijam, 21 ambulanta dnevnih bolnica i jednodnevnih kirurgija, hitna laboratorijska dijagnostika, radiološka dijagnostika i tri operacijske sale za jednodnevnu kirurgiju. Vrijednost projekta iznosi 22,5 milijuna eura, a sredstva su osigurana iz Europskog fonda za regionalni razvoj, državnog proračuna te manji dio iz vlastitih sredstava.

Unatoč izazovima i suočavanjem s globalnim rastom cijena, zahvaljujući koordinaciji i sinergiji svih dionika, ostvaren je cilj koji je pridonio društvenoj vrijednosti osiguranja poboljšanja pružanja zdravstvene zaštite.

Ovom prilikom govor su održali predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, ministar zdravstva Vili Beroš i ravnatelj doc. dr. sc. Željko Zubčić zahvalio je Vladi Republike Hrvatske, Osječko-baranjskoj županiji i Gradu Osijeku na iskazanoj pomoći i svim poduzetim aktivnostima koje su doprinijele ostvarenju ovog projekta.

Ulaganjem u napredak, gradimo bolje društvo za sve nas. Drago nam je što će generacije liječnika, medicinskih sestara i tehničara te ostalo zdravstveno i nezdravstveno osoblje raditi u kvalitetnijim uvjetima i učinkovitijem sustavu. Svaki uspjeh je potvrda kvalitetnog i predanog rada, a unaprjeđivanje cijelog sustava je uvjet bez kojeg je nezamisliv rad u modernom zdravstvu. Dostupnost, kvaliteta i učinkovitost zdravstvene zaštite osnovne su vrijednosti suvremenog zdravstvenog sustava te su u središtu promišljanja o budućim koracima razvoja naše ustanove.