Nova izdanja

Poštovani posjetitelji,

Svaki zdravstveni djelatnik koristi mnogobrojnu stručnu literaturu na hrvatskom i stranim jezicima, međutim na tržištu medicinske literature vrlo često se objelodanjuju i knjige te priručnici koji mogu pružiti niz korisnih informacija iz drugih područja koja nisu izravno vezana uz struku. Na web-stranicama redovito ćemo pružati informacije o novim knjigama i priručnicima, a vas, poštovani posjetitelji stranice KBC Osijek, pozivamo na suradnju. Dovoljno je da nam e-mailom pošaljete naslov knjige ili priručnika, i pokoji redak o sadržaju kako bi i drugi mogli što brže unaprijediti svoje znanje.

Medicinska etika 2.

EtikaNakon 1. knjige (Zagreb 2004.g.), Filozofsko – teološki fakultet Družbe Isusove u zagrebu objavio je i 2. knjigu (Zagreb, 2006.) koja sadrži radove iznesene na tečajevima trajne edukacije Hrvatskog katoličkog liječničkog društva.

Urednica je dr. Željka Znidarčić. Knjiga ima 303 stranice, a sadrži tridesetak radova iz različitih medicinskih sepcijalnosti.

 

Osnove zdravstvenog prava

ZdravstvenopravoPrva knjiga u republici Hrvatskoj koja sveobuhvatno prikazuje prava i obveze liječnika kao i pravne propise koji reguliraju zdravstvenu djelatnost. U knjizi je posebna odgovornost posvećena odgovornosti pružatelja zdravstvenih usluga, Komori, nadzoru, organizaciji, pacijentima, osiguranju itd.
Autorice su Tatjana Babić i Sunčana Roksandić, dvije mlade pravnice koje su neprocjenjivo iskustvo stekle radeći kao pravnice u Hrvatskoj liječničkoj komori. Knjiga ima 288 stranica, košta 250 kuna, a izdavač je Tipex, Zagreb, Novakova 19, tel. o1/ 49 20 798